Sarri

valokuva00072.jpg

My name is Sarri Alanne and I´m from Miehikkälä, Finland. Our human-family includes me, my double-troubles Santeri and Matilda (2000) and our hairy friends.

My first contact to dogs was when I was seven or eight years old. There was Cavaliers and Cocker Spaniels in our next door. And ever since there has been dogs in our home, from Cocker Spaniel to Irish Wolfhounds. Cocker Spaniel become our breed for some years. But nowadays I have irish Wolfhounds, Deerhounds, gbgv´s and italian greyhounds. Also we have several co-owned dogs. Today I have six dogs at home.

  • I´m a member of Scottish Deerhound Club of Finland.
  • I have been a member of board and member of show committee in Finnish Irish Wolfhound Club.
  • I´am a member of board and vice-chairman of Scottish Deerhound Club
  • I´m also Finnish Kennel Club`s qualified showring steward.
  • I have license to judge sighthounds in lure coursings and pack coursing.
  • I have license to judge in hound trials (All griffon vendéens, all bassets, drevers.)
  • I am studing to be come a head judge in lure and pack coursint this year 2022.

FCI has accept our kennel name Timberman`s 2001. We have had few litters till today, grand basset griffon vendéen, 1 grand griffon vendéen and  1 deerhound litter.

  • I have completed breeder courses I & II. 
  • In November 2016 I accomplished basic course for breeding advisors under Finnish Kennel Club.
  • We´ve also signed newest SKL-FKC`s breeder commitment.

We share our free time with our family and dogs. The dogs have taken us from obedience to blood tracking, from shows to lure coursing, not forgetting hare and duck hunting. Our dogs have been hunting in Sweden and in France.  The things that pulls us into this crazy "dogworld" are the people which we have become friends with.

Thank you all for that! You are the salt in my porridge!


Olen Sarri Alanne, sekatyöläinen Miehikkälästä (ihan siinä kaakkois-rajalla, Venäjä naapurina...) .  Ihmis-perheeseen kuuluu vuosimallia 2000 kaksoset Santeri ja Matilda.

Koiraharrastamiseni alkoi joskus ??-luvun lopulla. Putosin pentulootaan ollessani ehkä 7-vuotias... tai jotain. (Olen siis myöskin hieman dementoitunut?) Lootassa oli tuolloin Cavalier King Charlesin-spanieleita ja sittemmin Cockereita. Pienen pieni kenneltytön alkuhan se sieltä laatikosta sitten kömpi esiin. Tuosta hetkestä lähtien meillä on ollut koiria; cockereita, irliksiä, grand bassetteja, grand griffoneita ja skotteja. Nykyään taloa majoittaa useampi koira ja osaomistuksia löytyy muutama kodin ulkopuoleltakin. Koirien lisäksi taloamme vartioivat kissapojat Martti ja Jaakko. Veljekset mainittakoon nimeltä koska ovat sen verran erikoisia persoonia koirien joukossa ja vaativat oman alttiin palveluskuntansa.

FCI myönsi meille kennelnimen Timberman`s vuonna 2001. Olemme allekirjoittaneet Kennelliiton kasvattajasitoomuksen. Kasvattajan peruskurssin suoritin 2004 ja kasvattajan jatkokurssin vuoden 2008 alussa. Sisareni suoritti kasvattajan perustutkinnon 2012 ja on näin mukana kennel Timberman´sin vahvuudessa. Monien mutkien ja vastonkäymisten jälkeen ensimmäinen (grand basset-)pentueemme näki päivänvalon vuonna 2014. 

Ensimmäinen skottimme tuli meille 2004, kauan odotettu, kauan haaveiltu. Kiitos Eijalle tästä maailmaa avartavasta tilaisuudesta! Toimin erittäin aktiivisesti harrastamieni rotujen parissa, täysillä, 100 lasissa ja pyrin siihen että kaikilla mukana touhuavilla on hauskaa ja antoisaa kulloisenkin tyylilajin parissa. Turha kilpailu ja pingottaminen ei kuulu toimenkuvaamme.

 Kaakkois-Suomen Vinttikoirakerho on minulle se "kotikerho", jossa toimin mukana kilpailuiden ja näyttelyiden järjestämisessä. Olen myös Suomen Bassetkerhon jäsen, kuulun melko äskettäin perustettuun Käyttöbassetit ry.hyn jonka nimissä järjestämme täällä Kaakkois-Suomessa MEJÄ-kokeita pari kertaa vuodessa. Ja dreeveri-ajokoetuomarin ja -koetoimitsijan kortti löytyy myös taskusta. Olen toiminut hallituksen jäsenenä ja näyttelytoimikunnan sihteerinä Suomen Irlanninsusikoirat ry:ssä. Olen Suomen Kennelliiton hyväksymä kehäsihteeri ja minulla on oikeudet toimia palkintotuomarina Suomen Vinttikoiraliiton maastokokeissa ja ajuekokeissa. Minulla on ollut kunnian tulla kutsutuksi maastotuomaritehtäviin Suomessa, Virossa sekä Venäjällä. Marraskuussa 2016 suoritin jalostusneuvojan peruskurssin.

Koirat ovat vieneet niin tottiksesta verijälkeen kuin näyttelyistä maastokisoihin, jänismetsiä, sorsaeläimiä tai villisikoja unohtamatta.

Se jokin”, mikä vetää mukaan tähän koirien kanssa aktiiviseen harrastamiseen, ovat ne monen monituiset ihmiset, joihin olemme tutustuneet ja ystävystyneet.

Se mistä nautin melkein kaikkein eniten tässä hullunmyllyssä on se kun näen että ihmiset nauttivat työskentelystä yhdessä, tsempataan toisiamme, uskotaan siihen mitä tehdään ja tehdään tunteella ja kun päämäärä on saavutettu ne kuvat kasvoista, onnistumisen hymy, me teimme sen!

Kiitos teille kaikille siitä.


t3.jpg

Jannen opissa...                                   kuva Sami Hottola